Voor ieder doel een fitnessapparaat

Er zijn talloze type fitnessapparaten die dan ook allemaal verschillende doeleinden kunnen hebben. Het ene fitnessapparaat is vaker in de sportscholen te vinden dan het andere, het ene apparaat komt vooral veel voor in huizen van mensen voor thuisgebruik, het ene apparaat is goed voor de conditie en het andere traint bepaalde spiergroepen. Hieronder gaan wij in op 4 verschillende fitnessapparaten en waar ze goed voor zijn.

De hometrainer

Een hometrainer is een fitnessapparaat dat in bijna elke sportschool wel te vinden is. Ook thuis komt de hometrainer veel voor bij mensen. Een hometrainer is zowel goed voor bepaalde spiergroepen, als voor de conditie maar ook voor je weerstand. Om te beginnen train je meerder spieren met de hometrainer. Hieronder vallen onder anderen je bovenbenen, je kuiten, je billen, maar ook de buikspieren. Buikspieren worden bij meerdere fitnessapparaten meegepakt dan dat men vaak denkt. Verder is een hometrainer enorm goed voor de conditie, vooral de fietsconditie. Ook voor mensen die willen afvallen en hun overtollige vetten kwijt willen raken is de hometrainer een absolute aanrader. Je zult na een weekje gebruik maken van het apparaat al de eerste verschillen zien. Elke dag de hometrainer een kwartiertje gebruiken kan al voor wonderen zorgen. Overigens versterk je de weerstand van je lichaam, zorg je voor een betere bloedsomloop en heb je minder kans op hartziekten en vaatziekten als je de hometrainer met enige regelmaat gebruikt.

De roeitrainer

De roeitrainer is een fitnessapparaat dat ook in veel fitnesscentra voorkomt. Bij de roeitrainer heb je een klein zitje waarop je plaats neemt, waarna je je voeten vooruit aan een voetensteuntjes vastmaakt en in je hand een handgreep vastpakt. Je zit met een rechte rug en met je benen duw je jezelf weg van het voetensteuntjes en trek je jezelf tevens weer terug. Hierbij maak je ook gebruik van het handvatje. Met een roeitrainer train je erg veel spieren. Sowieso train je je benen omdat je hiermee jezelf wegduwt en terugtrekt. Verder is de roeitrainer goed voor de spieren in de onderrug en uiteraard de buikspieren, maar ook je biceps en triceps gaan aan de slag tijdens deze oefening. Verder kun je ook met een roeitrainer overtollige vetten verbranden. Er zijn diverse weerstandsstandjes waaruit je zelf kunt kiezen.

De crosstrainer

De crosstrainer wordt vaak gebruikt om af te vallen of als warming up voor een goede krachttraining. De crosstrainer komt ook in veel sportscholen voor, maar wordt niet veel gebruikt met als doel de spieren te ontwikkelen. Bodybuilders warmen zich vaan op door middel van het apparaat, maar mensen die willen afvallen gebruiken het vaak wel erg lang. Ook de crosstrainer is zeer goed voor het hart. Verder krijg je een betere bloedsomloop er van en is een crosstrainer 1 van de betere fitnessapparaten als je grootste doel het verbanden van overtollige vetten is. Bij een crosstrainer beweegt je hele lichaam. Verder is dit ook nog eens erg goed voor je stabiliteit.

De loopband

De loopband is misschien wel het bekendste fitnessapparaat. Deze is in iedere sportschool te vinden. Ook de loopband wordt vaak gebruikt voor een warming-up, maar ook voor een goede loopconditie. Bijna elke topsporter traint zijn of haar conditie regelmatig op de loopband, van voetballers tot aan kickboxers en dansers. De loopband is goed voor de beenspieren, maar vooral goed voor het uithoudingsvermogen. Eigenlijk is het gebruik maken van de loopband hetzelfde als het buiten hardlopen. Het is echter zo dat je totaal niet afhankelijk bent van het weer en dat je dit altijd thuis kunt doen. Voor veel mensen scheelt dit enorm veel kostbare tijd. Door middel van de loopband kun je ook behoorlijk wat kilo’s kwijtraken en het gewicht bereiken dat je wilt. Er zijn talloze soorten loopbanden met allerlei verschillende specialiteiten. Een loopband zorgt net als veel andere fitnessapparaten ook voor een betere weerstand en minder kans op hartziekten en vaatziekten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *